Guilty pleasures

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 23:23

Normaal gesproken ga je als fotograaf voor alles mooi en alles goed. Commercieel werk moet professioneel zijn, vrij werk creatief, portretten flatterend en natuurfoto's natuurgetrouw. Maar er zijn ook van die onderwerpen die fotografisch misschien helemaal niet zo interessant zijn, maar die je toch vast moet leggen.

Gewoon voor jezelf, omdat je iets met het onderwerp hebt of omdat het mogelijk mooie herinneringen voor later oplevert. Of omdat je die camera nu eenmaal bij je hebt en je het jezelf niet vergeeft als je het niet fotografeert. De dierentuin bijvoorbeeld. Voor mij zijn dierentuindieren geen serieus fotografie-onderwerp; honderden dieren vanuit de hele wereld worden je letterlijk op een presenteerblaadje aangeboden. Daar valt als fotograaf maar weinig eer aan te behalen en daarom is het wat mij betreft ook geen portfolio-onderwerp. Maar de camera gaat wél mee naar de dierentuin. Kan gewoon niet anders. En natuurlijk probeer je er daar dan ook het beste van te maken (je bent tenslotte fotograaf), maar eigenlijk is het niets meer dan gewoon plaatjes verzamelen. En dat is prima.  

Hetzelfde heb ik met vakantiefoto's. Ik ben geen reis- of reportagefotograaf en het grootste deel van mijn vakantiefoto's bestaat dan ook gewoon uit terrasjes of close ups van exotische toetjes. Maar als ik een mooi landschapje of een interessante compositie tegenkom dan neem ik toch even wat extra tijd om dat zo goed mogelijk in beeld te brengen.

En zo zijn er nog wel wat onderwerpen die me niet eens zozeer creatief uitdagen, maar die ik wel gewoon leuk vind om te fotograferen. Omdat ik er bij was, omdat het gezellig was of omdat ik het onderwerp leuk vind. Hieronder een paar verzamelingen van dat soort thema's.

 

DIerentuinfoto's

Vakantiefoto's

 

Defensie

 

Festivals

 

Autosport

 

Valkerij (workshops, demonstraties, overlastbestrijding, fotocursussen)

 

Slipjacht

 

Motocross Budel


«   »